Resa hit

Resa hit

Som du säkert vet ligger Nya Zeland och Auckland långväga härifrån och en flygtur tar relativt lång tid med ett eller flera byten. Vid en resa till Auckland kan du antingen boka reguljära flyg och ta dig dit på egen hand, eller låta Nya Zeeland ingå i en så kallad jorden runt-biljett. Det finns även resebyråer som specialiserar sig på detta land och då ingår både flygresa och boende med mera.

Med flyg till Auckland

Om du flyger till Auckland får du normalt vara beredd på åtminstone ett stopp på vägen. Om du vill göra så få byten som möjligt, rekommenderas du att flyga direkt från Stockholm till London med SAS eller något lågprisflygbolag och ta ett direktflyg till Auckland därifrån med exempelvis Air New Zealand. Du kan även flyga den andra vägen över USA och göra ett stopp i låt säga Los Angeles. Ett bra tips om du vill få lite semester hos jänkarna samtidigt.

Det går naturligtvis även att välja en flygrutt som inbegriper andra destinationer, såsom Singapore, Bangkok, Doha eller Dubai. Allt beror givetvis var du har tänkt göra uppehåll någonstans, eller om du hellre vill komma fram så fort som möjligt. Utnyttja Nya Zeelands eget flygbolag Air New Zealand som har flygrutter till städer från hela världen.

Flygbiljetter

Hur ser det då ut med priser och flygbiljetter till Auckland? Helt klart behöver det inte kosta en förmögenhet att flyga så långt, men självklart brukar det löna sig om du bokar i god tid. Om du reser under högsäsong får du också räkna med högre priser. Har du tur ligger tur och retur-biljetten på bara ca 5000 kronor. Jämför noga på nätets jämförelsesajter, det vinner du på.

Med lastbåt

Det kan vara lite problematiskt att åka sjövägen så långt mellan Nya Zeeland och USA eller exempelvis Kina – men med en lastbåt kan det ibland gå. Från Los Angeles finns det lastbåtar som accepterar passagerare ombord och vill du hellre resa på det sättet kan du höra dig för.

Det som du dock måste tänka på när du åker med lastbåt är att vara beredd på höga vågor – något som inte är en sjösjuk persons bästa vän. Du måste även tänka på att det kommer att ta rejält med tid för att färdas den här vägen och att det kanske inte alltid blir problemfritt.

Kostnader

Du kanske tror att det blir billigare att åka lastfartyg från Europa eller USA till Nya Zeeland än att flyga, men faktum är att det är precis tvärtom. Att åka en lång väg över havet kan kosta uppemot 40 000 kronor och då får du egen hytt och inkluderade måltider. Det är dock ett utmärkt sätt att lära känna båtens besättning eftersom du äter tillsammans med dem och kanske är med på kvällens underhållning.

Det går faktiskt att åka jorden runt med fraktfartyg. Skulle du helt vilja slopa flyget från Sverige till Nya Zeeland så finns möjligheten, men frågan är om du har tid att göra det på det sättet.