Shopping

Shopping

Det är främst hjärtat av Auckland som är hemvist för stadens stora shoppingstråk och gallerior. Dock kan du även hitta konst och hantverk utanför staden som till exempel på några av öarna i Haurakibukten. I Auckland hittar du inte bara de stora internationella designers som Dior, Gucci och Swarovski, utan även lokala genier och talanger som är duktiga på mode, skor och smycken.

Aucklands shoppingstråk

I stadskärnan ligger några stora gator som har shoppingutbud på löpande band, oavsett om det handlar om små, enskilda butiker, shoppinggallerior eller affärer med lyxvaror. På dessa gågator eller platser finns såväl ett stort kvinnligt mode som manligt samt accessoarer, skor, juveler, klockor, inredning och udda designprylar.

  • Queen Street
  • High Street-distriktet
  • Newmarket
  • Ponsonby Road och Mackelvie Street
  • Britomart – en stor galleria med mängder av butiker

Newmarket är hem för många av Nya Zeelands egna toppdesigners såsom Karen Walker eller Juliette Hogan med flera. Runt omkring ligger även små lummiga parker och rosenträdgårdar att vila upp sig i.  På lördagar och söndagar hålls en franskt inspirerad marknad här, full med franska ostar och mat. Marknaden heter La Cigale French Market.

På Ponsonby Road och vidare in på smågator och parallellgator hittar du shopping åt det mer unika hållet. Gatan och resten av området räknas som mycket hippt där cafékulturen är djupt rotad och där alla typer av människor samlas och njuter av livet. Man kan nästan säga att denna gata liknar Notting Hills i London en aning, så om du har varit där vet du vad vi pratar om.

Konst och hantverk på ön Waiheke

I Haurakibukten finns flera öar, av vilka en är känd för sina lokala konstnärer, hantverk och små gallerior. Om du är konstsamlare eller vill hitta något nytt och originellt att hänga på väggen hemma, ska du definitivt ta en tur hit. Båtar avgår från Aucklands hamn dagligen och tar bara ca 15 minuter innan du kommer fram.

Typiska nyzeeländska souvenirer

De typiska föremålen som är värda att köpa på Nya Zeeland, är bland annat jade och opaler – stenar att bära i smycken eller som prydnader på hyllor, i glasskåp och dylikt. Du kan också hitta mycket vackert handgjort glas med målningar och detaljer. Träprodukter är andra saker som finns i många utföranden på Nya Zeeland och bland annat i Auckland. Det kan röra sig om allt från köksredskap till sällskapsspel och prydnader för inredning.

Något som verkligen kännetecknar Nya Zeeland och även Australien till stor del är fårull. Det finns oerhört många får och fårfarmar där man producerar ull för att göra stickade kläder. Vill du köpa fina ylletröjor så är Nya Zeeland och butikerna i Auckland en vinstlott. Här hittar du både finstickade och grovstickade plagg, för att inte tala om skor av fårskinn och päls.

Maori-hantverk

Då maorierna var Nya Zeelands ursprungsbefolkning kan du hitta många handgjorda produkter tillverkade av maoriska händer. Många av föremålen är smycken och prydnader med jadestenar eller djurben. Träsniderier med fantastiskt detaljrika mönster och traditionella figurer kan också köpas hem. Var dock försiktig när du köper dem, då det har framkommit att många produkter är oäkta och faktiskt är tillverkade i Kina.